19 Referentieprojecten

Ontzorgend isolatie- en gevelconcept voor Loop 5
FRAMETEC 35

Ontzorgend isolatie- en gevelconcept voor Loop 5

In de Gentse wijk The Loop bouwt Upoffiz – een divisie van Upgrade Estate – het mixed use project ‘Loop 5’. Het opmerkelijke concept brengt een symbiose tussen werken, wonen en ontspanning, geheel in lijn met de nieuwe toekomstvisie over de stadswijk. De ontwikkeling is ontworpen en gebouwd volgens de ambitieuze duurzaamheidsprincipes van Upgrade Estate. De glaswol van URSA en gipskartonplaten van Siniat passen niet alleen in die duurzaamheidsvisie, de certificatie van de producten ontzorgt ook zowel aannemer Decleir Houtconstructies als Upgrade Estate.

Slimme isolatieoplossing voor vernieuwbouw Achter de Graef
WALLTEC REFLEX

Slimme isolatieoplossing voor vernieuwbouw Achter de Graef

Een aangenaam leefcomfort begint bij een performante isolatie. Voor de vernieuwbouw van het woonproject Achter de Graef in het Limburgse Wessem koos aannemer Schroen voor een reflecterende glaswolisolatie om een maximale isolatiewaarde te combineren met een minimale isolatiedikte.

Circulaire isolatie in circulair voorbeeldgebouw
XPS N VII L

Circulaire isolatie in circulair voorbeeldgebouw

In Brussel geeft D’Ieteren Immo een blik op de toekomst van garageshowrooms. Het trekt daarbij resoluut de duurzame kaart met een complex dat een lage ecologische voetafdruk neerzet en waar plaats is voor een mix van handelsactiviteiten. Het circulaire gebouw heeft de kracht zich flexibel aan te passen aan de wijzigende activiteiten. Binnen die circulaire visie hoort ook een isolatiemateriaal dat aan die verwachtingen voldoet.

FRAMETEC 32, FRAMETEC 35, FRAMETEC 37, FRAMETEC 38

Glaswol, de stille kracht achter houten skeletconstructies

Minerale glaswol is de stille kracht achter moderne bouwstructuren, waarbij efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid centraal staan. De veelvuldige toepassing in houten frameconstructies en modulaire bouwsystemen illustreert de veelzijdigheid en cruciale rol van URSA in de toekomst van de bouwsector.

XPS N VII L, XPS N III L

Iconische garage wordt nieuwe cultuurpool

Op de site van de oude Citroëngarage in Brussel krijgt het museum KANAL Centre Pompidou stilaan vorm. De herbestemming van de gebouwen en de renovatie van de iconische showroom gebeuren met veel aandacht voor het historische karakter. Duurzaamheid en hergebruik staan hierbij voorop. Qua isolatiemateriaal voor de vloeren en kelder viel de keuze dan ook op het waterbestendige en drukvaste XPS van URSA.

De Doncker is totaalleverancier voor Panquinsite in Tervuren
XPS N V L, XPS N III L

De Doncker is totaalleverancier voor Panquinsite in Tervuren

De Panquinkazerne aan de rand van het Park van Tervuren staat in de steigers voor een metamorfose. Tegen begin 2025 wordt het beschermde, hoefijzervormige gebouwd herbestemd tot een hotel en moeten op het 3ha grote domein vier nieuwe woongebouwen verrijzen. Tijdelijke Maatschap Denys-Louis De Waele klopte aan bij De Doncker voor het leveren van het gros van de te leveren bouwmaterialen.

Heropwaardering centrale wijk in Namen
WALLTEC BLACK

Heropwaardering centrale wijk in Namen

Vlak bij het centrum van Namen herontwikkelde de stad de oude kazernesite tot de nieuwe stadswijk Novia. Hoofdaannemer Thomas & Piron Bâtiment gaf een terrein van meer dan een hectare groot een residentiële en commerciële invulling met ruimte voor publieke diensten en een groot park. Een mix van rode bakstenen en witte geventileerde gevels karakteriseert de nieuwe buurt. Met WALLTEC BLACK als gevelisolatie.

Ingenieus sorteercentrum met metalen gevels geïsoleerd met glaswol
CLADURSA 32

Ingenieus sorteercentrum met metalen gevels geïsoleerd met glaswol

Voor het Agentschap Net Brussel ontwierpen architectenbureaus Atelier 229 en evr-Architecten een ingenieus concept voor duurzaam afval- en materiaalbeheer op de industriële BUDA-site. Dat project omvatte onder andere de constructie van een bedrijfshal en een kantoorgebouw in houtstructuur met metalen gevelbekleding. Voor een optimale thermische en akoestische isolatie, en een hoge brandveiligheid koos het bouwteam CLADURSA 32.

URSA zet woonwerf Het Laar op weg naar BEN-kwaliteit
HOMETEC 35, DAMPSCHERM PP, DICHTINGSMASTIEK, UNI TAPE

URSA zet woonwerf Het Laar op weg naar BEN-kwaliteit

URSA zet woonerf Het Laar op weg naar BEN-kwaliteit. BEN-kwaliteit is sinds 1 januari 2021 de keiharde eis voor Vlaamse nieuwbouwwoningen. In zijn project Woonerf Het Laar trok projectontwikkelaar DG Woonprojecten twee jaar geleden tijdens de vergunningsaanvraag al volop de BEN-kaart. URSA TERRA bleek een betrouwbare partner om alvast voor het dak aan de gestelde eisen te voldoen.

OPUSPark, een oase van rust aan de stadsrand
WALLTEC BLACK, URSAPAN

OPUSPark, een oase van rust aan de stadsrand

OPUSPark, het prestigieuze project van projectontwikkelaar Glaudis, bestaat uit 34 ‘villamenten’ en 2 kantoren aan de rand van Herk-de-Stad. Het slim ontwerp focust maximaal op buitengewoon kwalitatief wonen. Dat uit zich onder meer in de duurzame isolatie, het akoestisch comfort en de esthetiek, met URSAPAN en WALLTEC BLACK in de hoofdrollen.

  1. Home
  2. Referentieprojecten