O’Sea wordt nieuw stadsdeel in Oostende

WALLTEC BLACK biedt veelzijdige isolatieoplossing

Op de terreinen van het vroegere Mediacenter in Oostende ontwikkelt Immobel het project O’Sea. Het gemengd woningencomplex zal een volledige stadswijk doen heropleven en geeft de kustlijn van Oostende een nieuwe aanblik met zijn gedraaide torenvolume. De eigenaars van de appartementen krijgen een duurzame woonst, dankzij het warmtenet en de doorgedreven thermische isolatie met URSA TERRA-signatuur.

Met O’Sea brengt Immobel circa 88.500m² woonoppervlakte naast het voetbalstadion van KV Oostende. Het stedelijk regeneratieproject combineert assistentiewoningen, een gevarieerde mix aan woonoplossingen, een restaurant, drie handelszaken, een crèche en een ondergrondse parking. De woongelegenheden liggen rond groene ruimtes met elk een eigen thema. Zo is er een ruimte voor sport en spel, een bloemen- en fruittuin, een watertuin en een groen plein.

Brandveilig…

De hedendaagse vormgeving en volumeopbouw – naar een ontwerp van Conix RDBM Architects – stelt aannemer BAM Interbuild voor de nodige technische uitdagingen. Zo vraagt het 15 verdiepingen tellende torenvolume bijzondere aandacht voor brandveiligheid. Een antwoord in dat vraagstuk vond de aannemer bij WALLTEC BLACK, een glaswolisolatie uit de URSA TERRA-familie. Het was Verhelst Bouwmaterialen die BAM Interbuild op het spoor van de nieuwe isolatie-oplossing bracht. “WALLTEC BLACK is een isolatie met Euroklasse A1. Ze is dus onbrandbaar, leidt niet tot rookvorming of giftige gassen en er is geen brandende druppelvorming,” licht Technisch-commercieel afgevaardigde David Kellner toe. Verhelst Bouwmaterialen mocht tot hiertoe al 12.830m² WALLTEC BLACK glaswol leveren voor dit project. Van een overtuigde eindgebruiker gesproken.

… en regenbestendig

Maar Stijn Galle, senior Site Manager bij BAM Interbuild liet zich niet alleen overtuigen omwille van de brandveiligheid. “Typerend voor het project is de diverse materialisatie van de gevel, van gevelmetselwerk tot geventileerde gevels. We zochten een gemakkelijk te verwerken isolatiemateriaal dat veelzijdig inzetbaar is. Een troef van WALLTEC BLACK is dat het dankzij zijn waterafstotende siliconebehandeling ook te gebruiken is bij een gevelafwerking met open voeg. Het zwarte vlies aan één zijde van de isolatie zorgt dan weer voor een verzorgd uitzicht van de geventileerde gevels. En ook niet onbelangrijk: de URSA-isolatie combineert die troeven met een economisch verantwoorde prijs en uitstekende thermische en akoestische prestaties. Dat matcht met het duurzame imago van het project,” besluit Stijn Galle.

Lees dit artikel ook in Renoscripto Editie nr.104 van maart 2021.