Betaalbaar wonen in voormalig kantoorgebouw

URSACOUSTIC

Betaalbaar wonen in voormalig kantoorgebouw

Project details

  • Producten: URSACOUSTIC
  • Toepassing: Scheidingswand, Plafond
  • Type gebouw: Appartement
  • Projectpartners: adr architectes, DDS+, SFIC, Thomas & Piron
Betaalbaar wonen in voormalig kantoorgebouw
URSACOUSTIC

In Sint-Lambrechts-Woluwe startte eind september 2020 de herontwikkeling van Antares, een voormalig kantoorgebouw op de Plejadenlaan. Met de ontwikkeling van 79 wooneenheden wil de gemeente betaalbare huisvesting voorzien in een goed gelegen wijk, niet ver van het centrum van Brussel. Met zoveel flats in één gebouw is goede akoestische isolatie, zoals de minerale wol URSACOUSTIC uit het URSA TERRA assortiment, geen overbodige luxe.

Met de herbestemming van het oude bureaucomplex zet sociaal-vastgoedinvesteerder Inclusio maximaal in op circulaire economie en duurzame ontwikkeling. Het Antares project is laureaat van Be Circular 2019 en wordt opgeleverd in 2021. De materialen werden onder andere gekozen op basis van hun levensduur. De invulling van de wooneenheden heeft een maatschappelijke functie. Het Sociaal Verhuurkantoor van Sint-Lambrechts-Woluwe zal de woningen onderverhuren volgens hun sociaal beleid.

Makkelijk en aangenaam te plaatsen

In een project van deze omvang loeren lawaai en overlast om het hoekje. Daarom werden alle scheidingswanden en valse plafonds voorzien van de geluidsisolatie URSACOUSTIC. “De scheidingswanden zijn uitgevoerd in lichte gipsplaten. URSA was interessant omdat ze verschillende diktes aan isolatie aanbieden”, vertelt Corentin Van Roey, werfleider bij aannemer Thomas & Piron Renovaties. “Zo hadden we slechts één leverancier voor alles.”

Dealer SFIC bevestigt: “URSA heeft een mooi, uitgebreid gamma met kwaliteitsvolle isolatieproducten. De minerale wolplaat URSACOUSTIC is zeer makkelijk te plaatsen en een aangenaam product om mee te werken. Onze klanten zijn er allen zeer tevreden van. We hebben dit product dan ook met een gerust hart voorgesteld op de Antares werf.”

Uitstekende service

Niet alleen de kwaliteit van het product speelde een rol in de keuze voor URSA. “We kregen onmiddellijk een zeer goede respons bij URSA betreffende het Antares project. Zowel naar dienstverlening toe als het uitwerken van een offerte”, klinkt het bij SFIC. “We zijn eigenlijk over het algemeen zeer tevreden van de samenwerking. URSA denkt proactief met ons mee of helpt ons uit de nood als we bijvoorbeeld een probleem hebben met voorraad. Ze komen altijd met een oplossing. Die service was zeker mede bepalend om URSA te kiezen in het Antares project.”

Tot slot was voor Corentin het financiële plaatje belangrijk: “We werken regelmatig met URSA producten. De goede verhouding tussen prijs en kwaliteit speelt echt in hun voordeel. Het product voldoet aan alle technische specificaties en is dus zeer concurrentieel op de markt.”

Werfverhaal gerealiseerd door: SFIC, Thomas & Piron, DDS+, adr architectes & URSA Benelux

Location: Sint-Lambrechts-Woluwe

  1. Home
  2. Reference projects
  3. Betaalbaar wonen in voormalig kantoorgebouw