URSA zet woonwerf Het Laar op weg naar BEN-kwaliteit

HOMETEC 35, DAMPSCHERM PP, DICHTINGSMASTIEK, UNI TAPE

URSA zet woonwerf Het Laar op weg naar BEN-kwaliteit

Project details

  • Producten: HOMETEC 35, DAMPSCHERM PP, DICHTINGSMASTIEK, UNI TAPE
  • Toepassing: Hellend dak
  • Type gebouw: Woning
  • Projectpartners: DDT Dakwerken, Deschacht, DG Woonprojecten, Domestic Woonprojecten, Jeni Real Estate
URSA zet woonwerf Het Laar op weg naar BEN-kwaliteit
HOMETEC 35
URSA zet woonwerf Het Laar op weg naar BEN-kwaliteit
DAMPSCHERM PP
URSA zet woonwerf Het Laar op weg naar BEN-kwaliteit
DICHTINGSMASTIEK
URSA zet woonwerf Het Laar op weg naar BEN-kwaliteit
UNI TAPE

Comfortabel en energiezuinig wonen nabij het centrum van Vosselaar. Voor wie zich wil vestigen in de snel groeiende Antwerpse Kempen, is het alvast een gedroomd uitgangspunt. Met 12 BEN-woningen op een autoluwe site bood DG Woonprojecten een succesvol antwoord op de zoektocht van heel wat Kempenaren.

In het centrum van Vosselaar zit DG Woonprojecten – een samenwerking tussen Domestic Woonprojecten en Jeni Real Estate - momenteel in de laatste rechte lijn naar de oplevering van Woonerf Het Laar. Het woonproject brengt 12 BEN-woningen in een landelijke stijl en privétuin op een autoluwe locatie op wandelafstand van winkels, openbaar vervoer, … “Dat is wellicht één van de verklaringen voor het succes van dit project,” opent Jonas van Dun, projectleider ontwikkeling bij Domestic. “Alle woningen hebben een oppervlakte van zo’n 150m² met daarin drie slaapkamers. Bovendien kunnen de kopers de casco zolderruimte nog volledig naar wens inrichten. We stellen vast dat het gros van de kopers die mogelijkheid benut en het volume onder het dak als één grote ruimte laat afwerken. Later kunnen ze hier dan nog eenvoudig een lichte scheidingswand in plaatsen om twee bijkomende kamers te creëren,” vervolgt Jonas. Met oog op een gezond binnenklimaat en het comfort besteedde de projectontwikkelaar veel aandacht aan de isolatie en luchtdichtheid van onder meer de zolderruimte. “Dat betekent dus ook een goede dakisolatie die vakkundig geplaatst is.”

Totaaloplossing van URSA

Voor die plaatsing keek Domestic in de richting van DDT Dakwerken uit Ravels. “We hebben inderdaad zo’n 1.100m² dakisolatie van het type URSA HOMETEC 35 van 22cm dik geplaatst,” geeft Thomas Dirkx aan. Dat is met de nodige zorg voor luchtdichtheid gebeurd. Alle naden in het dampscherm zijn afgekleefd en de randen hebben we met dichtingsmastiek aan de muren gekleefd. Dankzij het URSA SECO-gamma met het dampscherm, tape en mastiek hebben we een totaalsysteem kunnen toepassen. Intern hebben we vervolgens nog een afwerking geplaatst waarop de stukadoor kan verder werken. Naast het plaatsen van de isolatie omvatte het pakket dakwerken ook de constructie van het houten dakgebinte, plaatsen van koepels, dakramen, lood- en zinkwerken en dakpannen.” En daar houdt het niet mee op voor Thomas. “Onze tweede firma Algemene Schrijnwerkerij Thomas Dirkx mag straks ook de voordeuren, 12 tuinbergingen in thermowood en 2 fietsenstallingen in padoek realiseren. Kortom, dit was voor ons een totaalpakket,” vertelt Thomas Dirkx

Service op maat

De isolatie bestelde Thomas Dirkx bij Deschacht. “Ik werk al jaren met hen samen omwille van de vlotte service, correcte prijzen en het feit dat een afspraak een afspraak is. Ze staan er op het afgesproken uur met de materialen en willen ook flexibel zijn als dat nodig is.”

Arno Bosmans adviseerde Thomas Dirkx tijdens de offerte en onderhandelingen met Domestic. “Op basis van de projecteigenschappen hebben we gericht URSA HOMETEC 35 voorgesteld. De onbeklede minerale wolplaat in rolvorm garandeert hoge thermische prestaties en dat was niet onbelangrijk aangezien de opdrachtgever BEN-woningen wilde bouwen. Naast dit advies hielpen we Thomas ook met de technische fiches en productdocumentatie om aan te leveren aan de architect en opdrachtgever. Tijdens de uitvoering mocht Thomas rekenen op onze service op maat,” besluit Arno.

Geprefereerde isolatiepartner

Deschacht en URSA zijn zeker geen gelegenheidspartners voor dit project. “Als distribiteur van bouwmaterialen onderscheiden we ons met een breed productgamma, een ruime voorraad, snelle levering en technische expertise,” vertelt marketingmanager An Cools. “Om daarin te slagen kiezen we bewust voor doorgedreven samenwerkingen met fabrikanten. Voor de isolatiemarkt hebben we zo onder meer voor het A-merk URSA gekozen. Los van de technische ondersteuning vanuit de isolatiefabrikant biedt zo’n preferred partnership ons het bijkomende voordeel dat we nauw kunnen samenwerken op vlak van communicatie, evenementen, productlanceringen, … en dat op basis van een langetermijnplanning en korte communicatielijnen tussen beide bedrijven.”

Location: Vosselaar

Ik werk al jaren met hen samen omwille van de vlotte service, correcte prijzen en het feit dat een afspraak een afspraak is. Ze staan er op het afgesproken uur met de materialen en willen ook flexibel zijn als dat nodig is.

Gerelateerde projecten

  1. Home
  2. Reference projects
  3. URSA zet woonwerf Het Laar op weg naar BEN-kwaliteit