Hellend dak
Hellend dak

Hellend dak

Hellende daken, ze zijn niet weg te denken uit ons straatbeeld. Hoe je dak ook is opgebouwd, isoleren is een must. Klinkt het eenvoudiger dan het is? Met de juiste materialen en technieken ga je moeiteloos aan de slag.

Eigenschappen

Een schuin dak isoleer je op een van de volgende manieren:

 • Isoleren langs de binnenzijde
  Je hellend dak isoleren van binnenuit is veruit de meest voorkomende methode. Bij een gordingendak wordt idealiter eerst isolatiemateriaal tussen de kepers aangebracht en vervolgens een tweede laag daarbovenop. Isoleren met slechts 1 laag is mogelijk, maar isoleren tegen het onderdak levert een betere prestatie. Bij een spantendak worden lange stroken isolatiemateriaal tussen de spanten geplaatst. Voor beide systemen is het noodzakelijk om aan de warme zijde van de isolatie een dampscherm te plaatsen.

Kies voor dakisolatie langs de binnenzijde als:

 • je dak en onderdak in goede staat zijn en een dakrenovatie niet nodig is
 • de binnenruimte nog niet is afgewerkt

De werken moeten heel nauwkeurig worden uitgevoerd om koudebruggen te vermijden.

 • Isoleren langs de buitenzijde – het sarkingprincipe
  Als je een hellend dak aan de buitenkant isoleert, wordt het isolatiemateriaal boven op de bestaande dakconstructie geplaatst. Ideaal wanneer het dak aan renovatie toe is. Aan de afwerking binnenin wordt niet geraakt en je verliest geen binnenruimte. Bovendien voorkom je zo eventuele koudebruggen. Houd wel rekening met het extra gewicht op de woningstructuur.

Minerale wol is een uitstekend isolatiemateriaal om je dak langs binnen te isoleren, zowel wat thermische eigenschappen betreft als naar brandveiligheid toe. Voor het isoleren langs de buitenzijde zijn XPS-platen de enige oplossing omwille van de goede druksterkte.

Geschikte URSA minerale wolproducten voor dakisolatie langs binnenzijde:

Geschikte URSA XPS-producten voor dakisolatie langs buitenzijde:

Downloads

URSA

Hoe een hellend dak isoleren?

Producten voor Hellend dak

Compare /3

Select 2 or 3 products

Cancel

Gerelateerde toepassingen

 1. Home
 2. Products & applications
 3. Hellend dak