Perimeter (kelder)
Perimeter (kelder)

Perimeter (kelder)

Dat warmte via de muren en het dak verloren gaat, daar twijfelt niemand nog aan. Ook de kelder speelt een belangrijke rol in het op peil houden van de temperatuur in huis. Je kelder isoleren is dus geen overbodige kost. Integendeel, het levert gegarandeerd warmere voeten op in de winter en een lager risico op vochtproblemen.

Eigenschappen

 • Dus warmere voeten, geen schadelijke schimmels en een lagere energiefactuur
 • Een geïsoleerde kelder houdt de koude vanuit de grond tegen en voorkomt dat je huis vochtig wordt
 • U realiseert een prettiger wooncomfort, hoeft de woning minder te verwarmen en creëert tevens een gezond binnenklimaat

 

Er bestaan verschillende manieren om je kelder te isoleren:

 • Kelderplafond isoleren
  Het isoleren van je kelderplafond is een snelle en efficiënte manier om te verhinderen dat de kou van de kelder naar boven kruipt. Je komt hierover meer te weten bij plafondisolatie.
 • Keldermuur isoleren
  Als de kelder actief als woon- of bergruimte gebruikt wordt, is het nuttig de keldermuur te isoleren. Idealiter plaats je de kelderisolatie aan de buitenzijde van de keldermuren. We spreken dan van perimeterisolatie. Het is namelijk bewezen dat thermische isolatie zich het best aan de buitenzijde van de constructie bevindt, dus tussen de waterdichte keldermuur en de grond. Omdat de isolatie in rechtstreeks contact staat met de grond, moet het materiaal zeer drukvast en vochtbestendig zijn. De URSA XPS-isolatieplaten zijn hiervoor een ideale oplossing.

Geschikte URSA XPS-producten:

Producten voor Perimeter (kelder)

Compare /3

Select 2 or 3 products

Cancel

Gerelateerde toepassingen

 1. Home
 2. Products & applications
 3. Perimeter (kelder)