Vloer
Vloer

Vloer

De warmte binnenshuis houden doe je niet alleen met degelijke dak- en muurisolatie. Het isoleren van je vloer is ook een belangrijke factor. Tussen 10 en 15% van alle warmte gaat via de vloer verloren. Met vloerisolatie heb je warme voeten en houd je toch je energiefactuur op peil.

Eigenschappen

  • Betere akoestiek
  • Comfortabel binnenklimaat
  • Gezonde leefruimte door vermijden van vocht
  • Optimaal gebruik van energie

Bij nieuwbouw of renovatie wordt de vloerisolatie voorzien in de opbouw van de begane grondvloer. Zo voorkom je veel onnodige werken en kosten achteraf, mocht je toch nog willen isoleren. Een vloer openbreken doe je niet zomaar. De harde, drukvaste URSA XPS-platen worden ofwel onder de draagvloer ofwel boven de draagvloer geplaatst:

  • Onder de draagvloer: de isolatieplaten worden op de volle grond geplaatst, waardoor de draagconstructie minder onderhevig is aan wisselende temperaturen. De draagvloer boven de isolatie doet dienst als warmteopslag en ook oppervlaktecondensatie wordt op deze manier vermeden.
  • Boven de draagvloer: het oppervlak van de draagvloer moet voldoende vlak zijn en eventuele leidingen moeten eerst uitgevlakt worden. Het is aangeraden om tussen de isolatieplaten en de dekvloer een PE-folie te plaatsen. Bij renovaties wordt meestal boven de draagvloer gewerkt. Ga zorgvuldig te werk bij het uitbreken van een bestaande vloer om leidingen intact te houden. Cruciaal is hoe hoog de totale vloeropbouw mag zijn in functie van bijvoorbeeld binnen- en buitendeuren of trappen. Dit bepaalt de toegelaten dikte van het isolatiemateriaal.

Wil je op het gelijkvloers een bestaande vloer isoleren zonder deze uit te breken, dan is isoleren via de kelder de enige optie. Hierbij wordt het isolatiemateriaal bevestigd aan het plafond van de kelder. Zo houdt de vloer de warmte beter vast en gaat de koude van de kelder niet naar boven. Dit wordt in detail toegelicht bij plafondisolatie.

Geschikte URSA XPS producten voor begane vloer:

Producten voor Vloer

Compare /3

Select 2 or 3 products

Cancel

Gerelateerde toepassingen

  1. Home
  2. Products & applications
  3. Vloer