Heropwaardering centrale wijk in Namen

WALLTEC BLACK

Heropwaardering centrale wijk in Namen

Project details

  • Producten: WALLTEC BLACK
  • Toepassing: Geventileerde gevel
  • Type gebouw: Wijk
  • Projectpartners: Biemar Bois s.a., HD Systems, Thomas & Piron
Heropwaardering centrale wijk in Namen
WALLTEC BLACK

Vlak bij het centrum van Namen herontwikkelde de stad de oude kazernesite tot de nieuwe stadswijk Novia. Hoofdaannemer Thomas & Piron Bâtiment gaf een terrein van meer dan een hectare groot een residentiële en commerciële invulling met ruimte voor publieke diensten en een groot park. Een mix van rode bakstenen en witte geventileerde gevels karakteriseert de nieuwe buurt. Met WALLTEC BLACK als gevelisolatie.

De nieuwe Novia-wijk in het hart van Namen kreeg een moderne uitstraling met een elegante knipoog naar het verleden. Zo integreerden de architecten de oude poort van de voormalige kazernesite in het nieuwe ontwerp. De gevels zijn uitgevoerd in een combinatie van rode baksteen en geventileerde gevel met witte architecturale elementen. De geventileerde gevel bestaat uit witte vezelcementpanelen en glaswolisolatie. HD Systems nam de plaatsing voor zijn rekening. De minerale-wolisolatie van URSA werd aangekocht aan bij Biemar Bois.

Esthetische aanblik

Initieel stelde hoofdaannemer Thomas & Piron Bâtiment een oplossing met steenwol voor in dit project. HD Systems besloot een alternatief aan te bieden, namelijk de glaswol URSA WALLTEC BLACK in 140 en 180 millimeter. “Dankzij de hoge isolatiewaarde van deze WALLTEC BLACK-producten konden we een dunnere isolatielaag installeren. De keuze van glaswol had daarnaast ook een positieve impact op de prijs”, legt Ludovic Lamby uit, projectverkoopverantwoordelijke bij HD Systems. “Bovendien is glaswol ook vlotter hanteerbaar dan steenwol.”

De minerale wolplaat WALLTEC BLACK is aan één zijde bekleed met een zwart glasvlies, wat bijdraagt tot de esthetische uitstraling van de bleke gevels. “Door het vlies is de isolatie niet zichtbaar op ooghoogte doorheen de horizontale voegen tussen de panelen, waardoor het afsluitprofiel niet nodig is. Dat biedt opnieuw een financieel voordeel voor de eindklant. De isolatie bevestigden we met zwarte pluggen, zodat het een coherent geheel vormt.”

Transparante communicatie

Voor HD Systems was het niet de eerste keer dat ze URSA-glaswol plaatsten. Ludovic: “De communicatie met URSA verloopt steeds correct. Ze leggen heel duidelijk uit waarom ze bepaalde beslissingen nemen, zoals bij prijswijzigingen. We appreciëren deze transparante aanpak enorm. Verder zijn zowel de salesverantwoordelijke als de technische dienst zeer toegankelijk. Voor dit project kochten we de glaswol aan bij onze leverancier Biemar Bois.”

Justin Debel, Biemar Bois-salesverantwoordelijke voor gevels beaamt deze woorden. Over de samenwerking met URSA heeft hij niets dan lof. “URSA is onze hoofdleverancier van glaswol en we werken al 40 jaar met het bedrijf samen. In dit project stonden we volledig achter de keuze voor glaswol. Deze isolatie biedt namelijk enorm veel voordelen, is brandveilig en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding”, zegt hij. “Onze salesverantwoordelijke Wendy Vanderhaeghe bij URSA is heel proactief en antwoordt snel op onze vragen. We wisselen onderling de nodige informatie met elkaar uit over de verschillende projecten en oplossingen. URSA heeft een hoogwaardig product dat goed gepositioneerd is in de markt. Een aanrader voor diverse geveloplossingen.”

Location: Namen

"We appreciëren deze transparante aanpak enorm. Verder zijn zowel de salesverantwoordelijke als de technische dienst zeer toegankelijk."

Gerelateerde projecten

  1. Home
  2. Reference projects
  3. Heropwaardering centrale wijk in Namen