OPUSPark, een oase van rust aan de stadsrand

WALLTEC BLACK, URSAPAN

OPUSPark, een oase van rust aan de stadsrand

Project details

  • Producten: WALLTEC BLACK, URSAPAN
  • Toepassing: Spouwmuur
  • Type gebouw: Appartement
  • Projectpartners: Gebr. Caelen, Glaudis, Jansen Bouwprofessional
OPUSPark, een oase van rust aan de stadsrand
WALLTEC BLACK
OPUSPark, een oase van rust aan de stadsrand
URSAPAN

URSAPAN & WALLTEC BLACK sluiten aan op hoge eisen

OPUSPark, het prestigieuze project van projectontwikkelaar Glaudis, bestaat uit 34 ‘villamenten’ en 2 kantoren aan de rand van Herk-de-Stad. Het slim ontwerp focust maximaal op buitengewoon kwalitatief wonen. Dat uit zich onder meer in de duurzame isolatie, het akoestisch comfort en de esthetiek, met URSAPAN en WALLTEC BLACK in de hoofdrollen.

Hoge eisen

OPUSPark, dat momenteel in aanbouw is, combineert centraal wonen in een kleinschalige gemeenschap met de privacy van een villa. De strak ontworpen tuin en het aansluitende domein Olmenhof-Harlaz baden in groen en rust. Beleving, duurzaamheid, een hoge afwerkingsgraad en optimaal akoestisch comfort staan centraal in dit project, dat vlot overvloeit in de omgeving.   

“De isolatieproducten van URSA komen tegemoet aan de hoge eisen binnen dit project”, aldus Marc Bielen (vertegenwoordiger bij groothandel in bouwmaterialen Jansen Bouwprofessional uit Opglabbeek/Oudsbergen). “Als one-stop-shop bieden we klein en groot materiaal aan, machines, gereedschappen enzoverder. We leveren zowel materialen als kennis voor de bouwprofessional en hechten veel belang aan correcte leveringen. Een goede samenwerking met de fabrikant is voor ons cruciaal. De duurzame producten van URSA staan technisch gezien mooi op punt, scoren hoog op thermisch en akoestisch vlak en zijn brandveilig. We merken dat bouwheren duurzame oplossingen, zoals de minerale wol van URSA, meer en meer appreciëren.”

Vlot plaatsbare oplossingen

In OPUSPark werd ongeveer 2.000 m² URSAPAN (spouwplaat eenzijdig bekleed met glasvlies) toegepast. Voor de buitenste schil viel de keuze op WALLTEC BLACK. Marc Bielen: “URSAPAN en WALLTEC BLACK zijn gemakkelijk plaatsbare producten. Ze sluiten zeer goed aan, met het oog op eventuele oneffenheden op het binnenspouwblad en het vermijden van lekkage. Het akoestisch comfort is in dit project, met aanpalend een schoolomgeving, cruciaal. We leverden ondertussen 2.000 m² WALLTEC BLACK. De glaswolplaat heeft een heel hoge toegevoegde waarde inzake lawaaidemping en blijft dankzij het zwarte vlies onzichtbaar in de constructie.”

Tom Caelen (Gebr. Caelen uit Houthalen, dat binnen OPUSPark instaat voor alle ruwbouwwerken) bevestigt: “De goede aansluiting van WALLTEC BLACK op het binnenspouwblad is een troef. Dat is ook de reden waarom we graag met het product werken. Het laat zich eenvoudig en snel plaatsen. Het is vanuit akoestisch oogpunt beter dan de harde varianten en biedt een aardig voordeel op esthetisch vlak. Het zwarte vlies voorkomt, in tegenstelling tot zilverfolie, glinstering. Je ziet niet wat er achter WALLTEC BLACK zit.”

Snelle levering, correct advies

Snelheid van levering is in de huidige tijden een uitdaging. Marc Bielen: “URSA is een Belgische fabrikant met een breed assortiment, waardoor men snel op de bal kan spelen inzake productie- en leveringstermijnen. Waar voor WALLTEC BLACK oorspronkelijk een langere leveringstermijn werd vooropgesteld, heeft men mij na overleg uit de nood geholpen. De snelle, oplossingsgerichte terugkoppeling bevordert de samenwerking. Net als de goede prijs-kwaliteitverhouding. In geval van onduidelijkheden of problemen kan ik steeds terecht bij de technische dienst, die mij ondersteunt en op de hoogte houdt. Zo kreeg ik op vraag van de werfleider basisadvies omtrent de correcte plaatsing van WALLTEC BLACK. De regioverantwoordelijke bezorgde me diezelfde dag nog de nodige voorschriften, tips en tricks. Ook bij vragen omtrent bouwknopen reikt URSA technisch goed onderbouwde oplossingen aan. Op deze manier breiden we als Jansen Bouwprofessional ook elke dag onze kennis uit en zijn we de ideale sparringpartner van de professionals zelf.”

Location: Herk-de-Stad

Gerelateerde projecten

  1. Home
  2. Reference projects
  3. OPUSPark, een oase van rust aan de stadsrand