Hout- & staalskeletbouw
Hout- & staalskeletbouw

Hout- & staalskeletbouw

Nu duurzaamheid meer en meer op de agenda komt, is het niet verbazingwekkend dat houtskeletbouw steeds populairder wordt. Deze bouwtechniek is bovendien snel en eenvoudig. En het isoleren van houtskeletbouw is al net zo makkelijk als het bouwen van de houtconstructie zelf.

Eigenschappen

  • Deze snelle bouwmethode maakt gebruik van hoogwaardige prefab wanden uit kwalitatieve houtstructuren. Zo trek je een woning of zakelijk pand in 1, 2, 3 op
  • Houtskeletbouw is een van de beste oplossingen om duurzaam te bouwen
  • Houtskeletbouw kan je op dezelfde manier afwerken als elke andere bouwtechniek

 

Een goede luchtdichtheid is zeer belangrijk bij het plaatsen van de isolatie. Net als bij traditionele bouwtechnieken is het gebruik van een lucht- en dampscherm ook hier aangewezen. Dit wordt steeds aan de verwarmde zijde aangebracht. Breng hierna de OSB-platen, spaanplaten of houtvezelcementplaten, ter versteviging van de constructie, correct aan. Let op eventuele voegen en perforaties en kijk erop toe dat de aansluiting met andere elementen precies gebeurt.

Ook met een houtskeletbouw geniet je zonder zorgen van een optimaal klimaat binnenshuis. Wist je trouwens dat onze Timber Frame Roll isolatie al is voorgesneden op bepaalde breedtes, specifiek voor houtskeletbouw? Zo wordt het isoleren nog makkelijker.

Geschikte URSA minerale wolproducten:

Producten voor Hout- & staalskeletbouw

Compare /3

Select 2 or 3 products

Cancel

Gerelateerde toepassingen

  1. Home
  2. Products & applications
  3. Hout- & staalskeletbouw