Toepassingen

-Alles bekijken- 14 Toepassingen Producten

MUURISOLATIE

Geventileerde gevel

Met gevelisolatie beperk je in belangrijke mate warmteverliezen in een gebouw en creëer je een optimaal binnenklimaat. Geventileerde gevels zijn een bijzonder efficiënte oplossing om de bouwschil te bekleden. Ze beschermen tegen vocht en warmte en dragen bij tot een duurzame architectuur.

URSA TERRA
VLOERISOLATIE

Vloer

De warmte binnenshuis houden doe je niet alleen met degelijke dak- en muurisolatie. Het isoleren van je vloer is ook een belangrijke factor. Tussen 10 en 15% van alle warmte gaat via de vloer verloren. Met vloerisolatie heb je warme voeten en houd je toch je energiefactuur op peil.

URSA XPS
ISOLATIE METAALBOUW

Metaalbouw

Metalen dakplaten worden soms gebruikt als alternatief voor klassieke dakpannen of bij dakrenovaties. Ook metalen wanden zijn niet ongewoon: voor bepaalde doeleinden is een licht materiaal zoals metaal erg geschikt. Maar door de hoge warmtegeleidingscoëfficiënt en het dunne materiaal is de isolatie van metalen dakplaten en wanden een absolute must.

PLAFONDISOLATIE

Plafond

Warmtebehoud is al een eerste goede reden om het plafond te isoleren. Ook de akoestiek in huis verbetert aanzienlijk met degelijke plafondisolatie. Een win-win voor je oren en je portemonnee.

URSA TERRA, URSA XPS, URSA PUREONE
ISOLATIE HOUTSKELETBOUW

Hout- & staalskeletbouw

Nu duurzaamheid meer en meer op de agenda komt, is het niet verbazingwekkend dat houtskeletbouw steeds populairder wordt. Deze bouwtechniek is bovendien snel en eenvoudig. En het isoleren van houtskeletbouw is al net zo makkelijk als het bouwen van de houtconstructie zelf.

URSA PUREONE, URSA TERRA
VLOERISOLATIE

Industriële en zwaar belaste vloeren

Voor het isoleren van vloeren die zwaar worden belast voorziet URSA isolatiemateriaal met een hoge drukweerstand. Het URSA XPS gamma richt zich tot het publiek dat op zoek is naar een hoge mechanische druksterkte en die graag werkt met makkelijk te plaatsen en te verwerken isolatie. Eveneens heeft URSA XPS een hoge weerstand tegen water -en vochtindringing en tegen vorst/dooi-cycli wat in veeleisende ruimtes geen overbodige luxe is.

URSA XPS
MUURISOLATIE

Scheidingswand

Niets zo storend als je huisgenoten te horen tijdens een tv-moment of net wanneer je een belangrijk gesprek wilt voeren. Door het gebruik van scheidingswanden deel je een ruimte praktisch op en met de juiste isolatie verbeter je de akoestiek in huis.

URSA PUREONE, URSA TERRA
MUURISOLATIE

Binnenmuur

Als spouwmuur- of buitengevelisolatie geen optie is, verkrijg je toch een optimaal wooncomfort door je binnenmuur te isoleren. Voor een aangenaam leefklimaat in de woning zelf, biedt scheidingswandisolatie heel wat akoestische voordelen.

URSA PUREONE, URSA TERRA, URSA XPS
MUURISOLATIE

Perimeter (kelder)

Dat warmte via de muren en het dak verloren gaat, daar twijfelt niemand nog aan. Ook de kelder speelt een belangrijke rol in het op peil houden van de temperatuur in huis. Je kelder isoleren is dus geen overbodige kost. Integendeel, het levert gegarandeerd warmere voeten op in de winter en een lager risico op vochtproblemen.

URSA XPS
MUURISOLATIE

Buitenmuur

Als het koud is buiten, trek je een warme jas aan. Voor je huis is dat niet anders. Bouwkundig gezien is je buitenmuur isoleren de slimste zet om het hele jaar door een aangenaam binnenklimmat te creëren. Tegelijkertijd vermindert het de geluidsoverlast van buitenaf.

URSA TERRA
MUURISOLATIE

Spouwmuur

Heeft je huis een spouw, dan is spouwmuurisolatie de eenvoudigste en snelste oplossing om je huis te beschermen tegen koude en geluid. Deze oplossing is naast budgetvriendelijk ook de minst ingrijpende voor je woning. Bij een nieuwbouw wordt de isolatie van de spouwmuur voorzien in het ontwerp. Bij bestaande gebouwen zal je moeten na-isoleren.

URSA TERRA, URSA XPS
DAKISOLATIE

Plat dak (omkeer- of groendak)

Een trend die al enkele jaren doorzet, is de bouw van een woning met plat dak. Een efficiënt gebruik van je woonoppervlak en een stuk makkelijker te isoleren. Want vergis je niet, het belang van goede isolatie van een plat dak is niet te onderschatten.

URSA XPS
DAKISOLATIE

Zoldervloer

Heb je een woning met hellend dak en dient je zolder enkel als bergruimte, dan is het interessanter om alleen je zoldervloer te isoleren. Het scheelt aan isolatiemateriaal en toch gaat je energiefactuur omlaag. Als je de zolderruimte in de toekomst nog wil inrichten, is zowel dak- als zoldervloerisolatie een goede keuze.

URSA PUREONE, URSA TERRA, URSA XPS
DAKISOLATIE

Hellend dak

Hellende daken, ze zijn niet weg te denken uit ons straatbeeld. Hoe je dak ook is opgebouwd, isoleren is een must. Klinkt het eenvoudiger dan het is? Met de juiste materialen en technieken ga je moeiteloos aan de slag.

URSA PUREONE, URSA TERRA, URSA XPS

Compare /3

Select 2 or 3 products

Annuleren
  1. Home
  2. Material list