URSA behaalt het GOUD-certificaat voor binnenluchtkwaliteit

Al vele jaren werkt URSA aan de beste comfortbeleving in binnenruimtes door middel van onze producten. Het verbeteren van de thermische prestaties van een gebouw om de energie-efficiëntie te verbeteren en het bieden van akoestisch comfort in gebouwen, is hoe dan ook onze bestaansreden. Maar sinds meer dan een decennium richten we ons ook op de luchtkwaliteit binnenshuis van de ruimtes waarin we leven en werken.

14 Nov 2022 Author Ursa Admin News Sustainability
URSA behaalt het GOUD-certificaat voor binnenluchtkwaliteit

Al vele jaren werkt URSA aan de beste comfortbeleving in binnenruimtes door middel van onze producten. Het verbeteren van de thermische prestaties van een gebouw om de energie-efficiëntie te verbeteren en het bieden van akoestisch comfort in gebouwen, is hoe dan ook onze bestaansreden. Maar sinds meer dan een decennium richten we ons ook op de luchtkwaliteit binnenshuis van de ruimtes waarin we leven en werken..

En het is bijvoorbeeld in deze lijn dat wij sinds het begin het A+ cijfer van de Franse Class Sanitaire voor bouwproducten behalen. Vandaag de dag voldoen al onze producten in onze URSA-geografie aan de strengste voorschriften op het gebied van VOC-emissies.

Nu zijn we nog een stap verder gegaan door ook ons assortiment witte inblaaswol te certificeren met het meest prestigieuze private label op het gebied van VOC-emissies. En opnieuw hebben we de beste classificatie behaald: het Eurofins Indoor Air comfort GOLD.

Eurofins Indoor Air comfort GOLD standard

Dit certificaat weerspiegelt het hoogste niveau van naleving en overtreft alle wettelijke vereisten en die van veel vrijwillige bouwprogramma's, ecolabels en bouwcertificeringen (LEED, BREAM, WELL, HQE, CAM, DNGB, AfBB/AGB…).

"Het behalen van het AIR Comfort Gold certificaat is uitstekend nieuws voor onze klanten en voor ons, maar het is ook de erkenning van onze inspanningen met betrekking tot de kwaliteit van onze producten en de bezorgdheid over het binnenluchtcomfort van de gebouwen die we bewonen", legt Anna Rey uit.

Deze certificering onderstreept een ander belangrijk kenmerk van ons assortiment witte inblaaswol; het staat al bekend om zijn zachtheid, zijn gemakkelijke verwerking en installatie, de afwezigheid van afvalproductie en natuurlijk zijn onbrandbaarheid, dit alles naast het duidelijke thermische en akoestische comfort dat het biedt. Dit is een URSA product.

Author
Author

URSA

ursa@ursa.com