Tablets geven de bewoners van het WZC Aurélys een boost

WZC Aurélys uit Beveren-Leie kocht 5 tablets aan met de steun van URSA Insulation Benelux uit Desselgem. Met een tablet kan je nauwere contacten onderhouden met je naasten. Broodnodig nu bezoek ontvangen zo beperkt is door Corona.

22 Feb 2021 Author Ursa Admin
Tablets geven de bewoners van het WZC Aurélys een boost

WZC Aurélys uit Beveren-Leie kocht 5 tablets aan met de steun van URSA Insulation Benelux uit Desselgem. Met een tablet kan je nauwere contacten onderhouden met je naasten. Broodnodig nu bezoek ontvangen zo beperkt is door Corona. Met dit initiatief willen ze de mentale gezondheid van hun bewoners in balans houden en hun sociaal leven een boost geven. Wij ondersteunden dit lokaal initiatief heel graag. De Coronamaatregelen zetten een flinke rem op het sociale leven en wegen zwaar. Zeker op ouderen. Het is ook ons niet ontgaan dat regelmatig sociaal contact met familie en vrienden van hoog belang is.

Beperkt bezoek door Coronamaatregelen

Woonzorgcentrum Aurélys uit Beveren-Leie is een dynamisch en modern ‘woonzorghotel’. Het ligt vlak aan de Leie, op een boogscheut van het stadspark De Mote en van de gemeente Desselgem. Sinds het begin van de Coronapandemie zetten ze sterk in op preventiemaatregelen om Covid 19 buiten te houden. Tot op heden slagen ze daar wonderwel in dankzij hun strikte aanpak.

De keerzijde is dat bewoners weinig bezoek kunnen ontvangen. Het bezoekersaantal is beperkt tot 2 contactpersonen gedurende 14 dagen. Elke 2 weken kunnen ze hun bubbel wijzigen. In de praktijk zien ze echter steeds dezelfde mensen, waardoor bezoek van andere naasten minder aan bod komt.
En dat is jammer, want dat extra bezoek is meer dan welkom.

Tablets in de strijd tegen eenzaamheid

WZC Aurélys hecht veel belang aan het welzijn van hun bewoners. Daarom bedachten ze een eenvoudige en praktische oplossing in de vorm van tablets. Bewoners kunnen dan naar hartenlust skypen, facetimen, whatsappen, enz. Slechts een handvol mensen beschikken er vandaag over een eigen tablet. Niet iedereen heeft daar een budget voor. Met hun sponsoractie wilden ze hier verandering in brengen.

Nood aan sociaal contact is hoog

Voldoende sociaal contact hebben en geconnecteerd blijven met familieleden en naasten is belangrijk om je goed te voelen. De berichten over eenzame ouderen raken iedereen. Ook URSA, die leefcomfort hoog in het vaandel draagt. Elke bewoner kan de toestellen gebruiken d.m.v. een beurtrolsysteem. De woon- en leefcoach leidt alles in goede banen, samen met de betrokken familieleden. Met dit relatief klein gebaar kunnen we een groot verschil maken. Daarom steunen we dit mooie initiatief met volle overtuiging. Het sluit ook volledig aan bij onze filosofie: think globally, act locally.

Brengt Corona de digitalisatie binnen woonzorgcentra in een stroomversnelling?

Én we denken ook aan het grotere plaatje. Virtueel bezoek kan mensen uit hun sociaal isolement halen. Het is een stuk interactiever dan een ouderwets telefoontje. Ook voor de naasten in de buitenwereld is dit een meerwaarde, zo kunnen ze hun ouders of grootouders vaker zien dan mogelijk. We hopen oprecht dat dergelijke initiatieven iets teweegbrengen op het vlak van digitalisatie binnen woonzorgcentra en andere organisaties waar mensen begeleid wonen. Dan levert Corona ons toch nog iets positiefs op.

MEER INFO

Meer info: www.aurélys.be

URSA Team
Press contact